logo

Medové perníčky - recept na skvělou klasiku

medové perníčky

Upečte si medové perníčky, které patří k Vánocům. Začínají se péct na konci listopadu, aby do Vánoc krásně změkly.

Ingredience:
  • 650 g hladké mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 50 g másla nebo Hery
  • 100 g medu
  • 4 vejce
  • 2 kávové lžičky jedlé sody
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 2 lžíce kakaa (není nutné)
  • vejce na potření
Postup:
  1. Promícháme mouku s cukrem, přidáme sodu, kakao a koření. Dále přidáme nakrájené změklé máslo, vajíčka a med.
  2. Uděláme těsto, které necháme odpočinout v chladničce přes noc. Zabalíme ho fólie, ať neoschne.
  3. Poté jej vyválíme na tenkou vrstvu a různé tvary položíme na plech s pečicím papírem.
  4. Pořeme je rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě, kterou jsme si vyhřáli na 180°C, asi 10 minut.
  5. Medové perníčky ozdobíme bílkovou polevou a uložíme je alespoň na tři týdny, aby změkly.

Podívejte se také na recept na zázvorky nebo na hned měkké perníčky.