logo

Pařížské rohlíčky - výtečné cukroví

pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky - lahodné cukroví, které je oblíbené nejen na Vánoce. Recept je celkem zdlouhavý, ale výsledek je velmi chutný. Vyzkoušejte ho.

Ingredience:
  • Těsto: 5 bílků
  • 350 g moučkového cukru
  • 180 g mletých ořechů
  • 20 g polohrubé mouky
  • špetka prášku do pečiva
  • Krém: salko
  • 100 g čokolády
  • 250 g másla
  • 2 lžíce rumu
  • Poleva: čokoláda na vaření
  • máslo
Postup:
  1. Bílky ušleháme s cukrem nad párou, až bude směs hustá, přidáme mouku, ořechy a prášek do pečiva.
  2. Směsí plníme potravinářský sáček a děláme na plech, kde je pečicí papír, rohlíčky.
  3. V troubě sušíme při teplotě 100°C necelou hodinu.
  4. Připravíme si krém: salko s čokoládou necháme roztopit ve vodní lázni. Mícháme do zhoustnutí a poté necháme vše vychladnout. Pak vyšleháme krém s máslem.
  5. Na rohlíčky nanášíme krém a necháme ho ztuhnout. Poté rohlíčky polijeme čokoládovou polevou.
  6. Pařížské rohlíčky jsou po velké námaze konečně hotové.