logo

Tatrankové pracny - recept na cukroví

tatrankové pracny

Tatrankové pracny jsou velmi dobré a budou chutnat dětem. Jak už název napovídá, přidávají se k nim do těsta tatranky nebo horalky...

Ingredience:
  • 360 g hladké mouky
  • 50 g cukru
  • 250 g másla nebo Hery
  • 4 tatranky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • špetka skořice
  • několik hřebíčků
  • cukr na obalení
Postup:
  1. Tatranky nastrouháme a smícháme s moukou, cukrem, kokosem, špetkou skořice a s utlučeným hřebíčkem. Dále přidáme změklé máslo a vejce.
  2. Těsto dobře zpracujeme a dáme ho odpočinout zabalené do potravinářské fólie do lednice alespoň na dvě hodiny.
  3. Poté plníme formičky těstem asi tak ze 2/3. Formičky nemusíme vymazávat, protože pracny jdou snadno vyklepnout kvůli vyššímu obsahu tuku.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 8 - 12 minut. Ještě teplé je z formiček vyklepneme.
  5. Tatrankové pracny obalíme v cukru moučce.
  6. Stačí je dělat několik dní před Vánoci, jsou brzo měkké.

Chcete raději klasiku? Vyzkoušejte pracny. Jsou také úžasné.