logo

Parádní vanilkové rohlíčky

vanilkové rohlíčky

Klasika, bez které se Vánoce neobejdou, se jmenuje vanilkové rohlíčky. Pokud je máte také tak rádi, raději je rovnou upečte v dvojnásobné dávce.

Ingredience:
  • 280 g hladké mouky
  • 200 g másla (Hery)
  • 100 g cukru moučky
  • 1 vanilinový cukr
  • 120 g mletých ořechů (vlašských nebo lískových)
  • 1 vanilinový cukr
  • cukr moučka na obalení
Postup:
  1. Smícháme prosetou mouku s cukrem, vanilinovým cukrem a ořechy, přidáme změklé máslo.
  2. Těsto zpracujeme, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do lednice odpočinout (nejlépe přes noc).
  3. Poté z těsta vytvoříme několik válečků, z každého nakrájíme malý dílek, který rukou vyválíme a zahneme rohy.
  4. Můžeme je dát na plech vyložený pečicím papírem nebo do formy na rohlíčky.
  5. Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C kolem 8 minut.
  6. Ještě teplé rohlíčky obalíme v cukru moučce smíchaným s vanilinovým cukrem.
  7. Vanilkové rohlíčky bychom měli péct dva týdny před Vánoci.