Medové perníčky - recept na skvělou klasiku
Upečte si medové perníčky, které patří k Vánocům. Začínají se péct na konci listopadu, aby do Vánoc krásně změkly.
- 650 g hladké mouky
- 250 g moučkového cukru
- 50 g másla nebo Hery
- 100 g medu
- 4 vejce
- 2 kávové lžičky jedlé sody
- 1 lžíce perníkového koření
- 2 lžíce kakaa (není nutné)
- vejce na potření
✅ Získejte nádherné vánoční ozdoby ⭐
Postup:
- Promícháme mouku s cukrem, přidáme sodu, kakao a koření. Dále přidáme nakrájené změklé máslo, vajíčka a med.
- Uděláme těsto, které necháme odpočinout v chladničce přes noc. Zabalíme ho fólie, ať neoschne.
- Poté jej vyválíme na tenkou vrstvu a různé tvary položíme na plech s pečicím papírem.
- Pořeme je rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě, kterou jsme si vyhřáli na 180°C, asi 10 minut.
- Medové perníčky ozdobíme bílkovou polevou a uložíme je alespoň na tři týdny, aby změkly.
Podívejte se také na recept na zázvorky nebo na hned měkké perníčky.