logo

Vanilkové rohlíčky se sádlem

vanilkové rohlíčky

Už vás nudí klasické vanilkové rohlíčky s máslem? Vyzkoušejte vanilkové rohlíčky se sádlem. Jedná se o výborné cukroví, ve kterém sádlo vůbec neucítíte.

Ingredience:
  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g mletých ořechů
  • 100 g cukru moučky
  • 200 g sádla (domácí nebo kupované)
  • 2 žloutky
  • 1 vanilinový cukr + cukr moučka na obalení
Postup:
  1. Smícháme nejprve sypké suroviny; mouku, ořechy a cukr. K nim přidáme žloutky a sádlo (vyndáme ho asi 1 - 2 hodiny před zpracováním z lednice). Dle potřeby přidáme mouku, ale spíše ji nebudeme potřebovat.
  2. Těsto pořádně zpracujeme, zabalíme do fólie a necháme ho přes noc v lednici.
  3. Vyndáme těsto a asi za půl hodiny z těsta tvarujeme rohlíčky, které klademe na plech.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C necelých deset minut. Z plechu je sundáváme v dobu, až budou rohlíčky studené, jinak by se zničily.
  5. Obalíme je v cukru, které jsme smíchali s vanilkovým.
  6. Recept na sádlové rohlíčky je celkem pracný, ale chuť je vynikající.