Parádní vanilkové rohlíčky
Klasika, bez které se Vánoce neobejdou, se jmenuje vanilkové rohlíčky. Pokud je máte také tak rádi, raději je rovnou upečte v dvojnásobné dávce.
- 280 g hladké mouky
- 200 g másla (Hery)
- 100 g cukru moučky
- 1 vanilinový cukr
- 120 g mletých ořechů (vlašských nebo lískových)
- 1 vanilinový cukr
- cukr moučka na obalení
✅ Získejte nádherné vánoční ozdoby ⭐
Postup:
- Smícháme prosetou mouku s cukrem, vanilinovým cukrem a ořechy, přidáme změklé máslo.
- Těsto zpracujeme, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do lednice odpočinout (nejlépe přes noc).
- Poté z těsta vytvoříme několik válečků, z každého nakrájíme malý dílek, který rukou vyválíme a zahneme rohy.
- Můžeme je dát na plech vyložený pečicím papírem nebo do formy na rohlíčky.
- Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C kolem 8 minut.
- Ještě teplé rohlíčky obalíme v cukru moučce smíchaným s vanilinovým cukrem.
- Vanilkové rohlíčky bychom měli péct dva týdny před Vánoci.