Tatrankové pracny - recept na cukroví
Tatrankové pracny jsou velmi dobré a budou chutnat dětem. Jak už název napovídá, přidávají se k nim do těsta tatranky nebo horalky...
- 360 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 250 g másla nebo Hery
- 4 tatranky
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- špetka skořice
- několik hřebíčků
- cukr na obalení
✅ Získejte nádherné vánoční ozdoby ⭐
Postup:
- Tatranky nastrouháme a smícháme s moukou, cukrem, kokosem, špetkou skořice a s utlučeným hřebíčkem. Dále přidáme změklé máslo a vejce.
- Těsto dobře zpracujeme a dáme ho odpočinout zabalené do potravinářské fólie do lednice alespoň na dvě hodiny.
- Poté plníme formičky těstem asi tak ze 2/3. Formičky nemusíme vymazávat, protože pracny jdou snadno vyklepnout kvůli vyššímu obsahu tuku.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 8 - 12 minut. Ještě teplé je z formiček vyklepneme.
- Tatrankové pracny obalíme v cukru moučce.
- Stačí je dělat několik dní před Vánoci, jsou brzo měkké.
Chcete raději klasiku? Vyzkoušejte pracny. Jsou také úžasné.