logo

Lahodné sněhové pusinky

pusinky

Při pečení cukroví vždycky zůstane hodně bílků, které je škoda jen tak vyhodit. Sice se mohou použít do polévky, přidat k nim celá vajíčka a vytvořit míchaná, ale není lepší je využít na vánoční cukroví? Určitě ano. Připravte si tedy výborné sněhové pusinky, které si zamilujete. Dále můžete vytvořit i kokosky, které jsou také z bílků.

Ingredience:
  • 4 bílky
  • 100 g krupicového cukru
  • 75 g moučkového cukru
  • 15 g Solamylu (bramborový škrob)
Postup:
  1. 1. Z bílků klasicky vyšleháme opravdu tuhý sníh a během šlehání se postupně přidáváme cukr krupici.
  2. 2. Prosátý moučkový cukr a solamyl smícháme a do bílkové směsi jemně vmícháme.
  3. 3. Hmotou naplníme cukrářský sáček se zajímavým nástavcem.
  4. 4. Na plech, který jsme vyložili papírem na pečení, stříkáme menší pusinky.
  5. 5. Poté pusinky sušíme v troubě při velmi nízké teplotě. V horkovzdušné troubě sušíme na 55°C asi 8 hodin.

Důležité je dbát na to, že každá trouba peče jinak, proto je nutné pusinky sledovat a korigovat celkovou dobu. Také záleží na tom, zda je máte rádi trošku nedosušené nebo naopak.

Díky různým nástavcům můžete vykouzlit velmi zajímavé pusinky, některé menší, jiné větší či mohou být též různě tvarované.
Uchováváme v klasicky v papírové krabici a připravujeme tak týden před Vánocemi.