Recept na pečenou kachnu
Na vánoční svátky a na novoroční oběd se často podává pečená kachna. Kachna by měla být lahodná, čehož docílíte podle ověřeného receptu. Podívejte se na následující recept, který je vyzkoušený a výsledkem budete zaručeně potěšeni.
- 1 kachna
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř
- mletá paprika
- Náplň 1: 200 g kuřecích nebo kachních jater, 2 cibule, 800 g brambor, 3 vejce, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, majoránka, olej
- Náplň 2: 100 g anglické slaniny, 4 rohlíky, 100 ml mléka, 5 vajec, sůl, pepř, petrželka, muškátový oříšek
✅ Získejte nádherné vánoční ozdoby ⭐
Postup:
- Připravíme směs ze tři stroužků česneku, které prolisujeme, soli, papriky a pepře.
- Kachnu omyjeme a potřeme připravenou česnekovou směsí.
- Připravíme buď první, nebo druhou náplň.
- První náplň: Brambory nastrouháme. Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji. Přidáme nakrájená játra a brambory. Chvíli smažíme.
- Necháme vychladnout. Přidáme vajíčka, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a majoránku. Dobře promícháme.
- Naplníme kachnu připravenou směsí a zašijeme ji.
- Druhá náplň: Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka, přidáme nakrájenou anglickou, vajíčka, špetku soli, pepře, mletého muškátového oříšku a nakrájenou petrželku.
- Vše promícháme a naplníme směsí kachnu. Zašijeme ji nití.
- Ať si vybereme jakoukoliv náplň, tak pečeme 2 - 3 hodiny ve vyhřáté troubě na 180°C. Z počátku podléváme vodou, pak šťávou z kachny.
- Pečenou kachnu podáváme s brambory a k nim dušené červené zelí.