logo

Recept na pečenou kachnu

Pečená kachna

Na vánoční svátky a na novoroční oběd se často podává pečená kachna. Kachna by měla být lahodná, čehož docílíte podle ověřeného receptu. Podívejte se na následující recept, který je vyzkoušený a výsledkem budete zaručeně potěšeni.

Ingredience:
  • 1 kachna
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • mletá paprika
  • Náplň 1: 200 g kuřecích nebo kachních jater, 2 cibule, 800 g brambor, 3 vejce, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, majoránka, olej
  • Náplň 2: 100 g anglické slaniny, 4 rohlíky, 100 ml mléka, 5 vajec, sůl, pepř, petrželka, muškátový oříšek

 ✅ Získejte nádherné vánoční ozdoby ⭐


Postup:
  1. Připravíme směs ze tři stroužků česneku, které prolisujeme, soli, papriky a pepře.
  2. Kachnu omyjeme a potřeme připravenou česnekovou směsí.
  3. Připravíme buď první, nebo druhou náplň.
  4. První náplň: Brambory nastrouháme. Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji. Přidáme nakrájená játra a brambory. Chvíli smažíme.
  5. Necháme vychladnout. Přidáme vajíčka, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a majoránku. Dobře promícháme.
  6. Naplníme kachnu připravenou směsí a zašijeme ji.
  7. Druhá náplň: Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka, přidáme nakrájenou anglickou, vajíčka, špetku soli, pepře, mletého muškátového oříšku a nakrájenou petrželku.
  8. Vše promícháme a naplníme směsí kachnu. Zašijeme ji nití.
  9. Ať si vybereme jakoukoliv náplň, tak pečeme 2 - 3 hodiny ve vyhřáté troubě na 180°C. Z počátku podléváme vodou, pak šťávou z kachny.
  10. Pečenou kachnu podáváme s brambory a k nim dušené červené zelí.