logo

Pečená husa - super recept

Pečená husa

Pečená husa je velmi oblíbené jídlo, které se hodí na vánoční svátky. Připravte si ho také podle vyzkoušeného receptu.

Ingredience:
  • 1 husa
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 100 ml červéneho vína
  • sůl, mletý pepř, mletý kmín
  • kousek másla
  • Náplň: 3 jablka
  • 2 lžíce nasekaných mandlí
  • 2 lžíce rozinek
  • 1 lžíce majoránky
  • pepř, sůl
Postup:
  1. Připravíme si plnící směs. Jablka nakrájíme, přidáme k nim mandle a opláchnuté rozinky. Přimícháme sůl, mletý pepř a majoránku.
  2. Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka.
  3. Husu pořádně umyjeme a ubrouskem osušíme. Ze všech stran ji osolíme, posypeme pepřem a kmínem. Naplníme ji náplní a zašijeme ji nití.
  4. Husu položíme na pekáč, kolem ní dáme kolečka cibule a mrkev a na husu dáme několik plátků másla.
  5. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 60 minut, potíráme husu průběžně výpekem a vodou, poté ji otočíme a pečeme 40 minut.
  6. Alobal dáme pryč a dopékáme ještě 30 - 40 minut. Před koncem přilijeme víno do výpeku, které necháme projít varem.
  7. Pečenou husu podáváme s domácím bramborovým knedlíkem a červeným zelím.