Pečená husa - super recept
Pečená husa je velmi oblíbené jídlo, které se hodí na vánoční svátky. Připravte si ho také podle vyzkoušeného receptu.
- 1 husa
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 100 ml červéneho vína
- sůl, mletý pepř, mletý kmín
- kousek másla
- Náplň: 3 jablka
- 2 lžíce nasekaných mandlí
- 2 lžíce rozinek
- 1 lžíce majoránky
- pepř, sůl
✅ Získejte nádherné vánoční ozdoby ⭐
Postup:
- Připravíme si plnící směs. Jablka nakrájíme, přidáme k nim mandle a opláchnuté rozinky. Přimícháme sůl, mletý pepř a majoránku.
- Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka.
- Husu pořádně umyjeme a ubrouskem osušíme. Ze všech stran ji osolíme, posypeme pepřem a kmínem. Naplníme ji náplní a zašijeme ji nití.
- Husu položíme na pekáč, kolem ní dáme kolečka cibule a mrkev a na husu dáme několik plátků másla.
- Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 60 minut, potíráme husu průběžně výpekem a vodou, poté ji otočíme a pečeme 40 minut.
- Alobal dáme pryč a dopékáme ještě 30 - 40 minut. Před koncem přilijeme víno do výpeku, které necháme projít varem.
- Pečenou husu podáváme s domácím bramborovým knedlíkem a červeným zelím.