logo

Losos na másle - skvělý recept

losos na másle

Losos na másle je velmi chutný a oblíbený recept. Jídlo je tak plné vitamínů a hlavně je za chvíli hotové.

Ingredience:
  • 4 porce chlazeného lososa (celkem asi 600 g)
  • mletý kmín
  • špetka pepře
  • sůl
  • citrón nebo limetka
  • máslo
Postup:
  1. Každou porci lososa pořádně umyjeme a ubrouskem osušíme, pokapeme citronovou šťávou, trošku lososa osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
  2. Necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici.
  3. Po vytáhnutí z lednice smažíme lososa na másle, dokud nebude hotový (asi tři minuty z každé strany). Máslo by mělo být dostatečně rozpálené.)
  4. Místo smažení je možné jej i upéct. V troubě na 180°C ho pečeme asi 15 minut.
  5. Lososa podáváme s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.