Losos na másle - skvělý recept
Losos na másle je velmi chutný a oblíbený recept. Jídlo je tak plné vitamínů a hlavně je za chvíli hotové.
- 4 porce chlazeného lososa (celkem asi 600 g)
- mletý kmín
- špetka pepře
- sůl
- citrón nebo limetka
- máslo
✅ Získejte nádherné vánoční ozdoby ⭐
Postup:
- Každou porci lososa pořádně umyjeme a ubrouskem osušíme, pokapeme citronovou šťávou, trošku lososa osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
- Necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici.
- Po vytáhnutí z lednice smažíme lososa na másle, dokud nebude hotový (asi tři minuty z každé strany). Máslo by mělo být dostatečně rozpálené.)
- Místo smažení je možné jej i upéct. V troubě na 180°C ho pečeme asi 15 minut.
- Lososa podáváme s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.