Medové perníčky ve zdravější verzi
Upečte si zdravé perníčky, které se připravují z celozrnné mouky. Jedná se o klasický recept ve zdravější variantě, který si zajisté oblíbíte.
- 250 g celozrnné pšeničné mouky
- 250 g hladké mouky (je možné použít žitnou mouku)
- 125 g třtinového cukru
- 200 g medu
- 125 g másla
- 2 vejce
- 1 polévková lžička perníkového koření
- bílková poleva na zdobení
✅ Získejte nádherné vánoční ozdoby ⭐
Postup:
- Na mírném ohni zahřejeme máslo s cukrem a medem. Necháme vychladnout.
- Smícháme mouku s kořením a vajíčky. Přidáme vychladlou směs.
- Těsto propracujeme a zabalíme do fólie či sáčku. Vložíme do ledničky do druhého dne, ať se propojí jeho vůně.
- Těsto vyválíme a vykrojíme různé figurky vykrajovátky.
- Perníčky pečeme na 160°C asi 15 minut.
- Poté je nazdobíme bílkovou polevou.