Vanilkové rohlíčky se sádlem
Už vás nudí klasické vanilkové rohlíčky s máslem? Vyzkoušejte vanilkové rohlíčky se sádlem. Jedná se o výborné cukroví, ve kterém sádlo vůbec neucítíte.
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g hladké mouky
- 100 g mletých ořechů
- 100 g cukru moučky
- 200 g sádla (domácí nebo kupované)
- 2 žloutky
- 1 vanilinový cukr + cukr moučka na obalení
✅ Získejte nádherné vánoční ozdoby ⭐
Postup:
- Smícháme nejprve sypké suroviny; mouku, ořechy a cukr. K nim přidáme žloutky a sádlo (vyndáme ho asi 1 - 2 hodiny před zpracováním z lednice). Dle potřeby přidáme mouku, ale spíše ji nebudeme potřebovat.
- Těsto pořádně zpracujeme, zabalíme do fólie a necháme ho přes noc v lednici.
- Vyndáme těsto a asi za půl hodiny z těsta tvarujeme rohlíčky, které klademe na plech.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C necelých deset minut. Z plechu je sundáváme v dobu, až budou rohlíčky studené, jinak by se zničily.
- Obalíme je v cukru, které jsme smíchali s vanilkovým.
- Recept na sádlové rohlíčky je celkem pracný, ale chuť je vynikající.