logo

Vanilkové rohlíčky s bílým mákem

rohlíčky s mákem

Místo klasické verze rohlíčků s ořechy si připravte vanilkové rohlíčky s bílým mákem. Jsou výborné a máte-li alergii na ořechy, tak se jedná o skvělou variantu. Bílý mák má totiž jemnou oříškovou chuť. Určitě si i vy na nich pochutnáte.

Ingredience:
  • 210 g hrubé mouky
  • 70 g bílého máku
  • 70 g mletého cukru
  • 100 g másla
  • 1 žloutek
  • Na obalení: vanilkový cukr a moučkový cukr
Postup:
  1. Nejprve pomeleme mák.
  2. Následně smícháme mouku, mletý mák a cukr. Přidáme měkčí máslo a žloutek.
  3. Těsto pořádně propracujeme a vložíme na hodinu do lednice, aby ztuhlo.
  4. Poté, co vytáhneme těsto z lednice, tvoříme rohlíčky a ty umístíme na plech nebo do formičky na rohlíčky.
  5. Pečeme 8 - 10 minut ve vyhřáté troubě na 180°C.
  6. Pak obalíme rohlíčky ve směsi na obalení. Můžeme je obalovat hned teplé nebo i vlažné, teplé na sebe nachytají více cukru.
  7. Rohlíčky necháme několik dní, aby pěkně změkly.

Možná tento recept znáte z dětství, protože se často toto cukroví řadilo do babiččiny sbírky receptů.

Podívejte se také na klasickou verzi s oříšky v tomto receptu.