Vanilkové rohlíčky s bílým mákem
Místo klasické verze rohlíčků s ořechy si připravte vanilkové rohlíčky s bílým mákem. Jsou výborné a máte-li alergii na ořechy, tak se jedná o skvělou variantu. Bílý mák má totiž jemnou oříškovou chuť. Určitě si i vy na nich pochutnáte.
- 210 g hrubé mouky
- 70 g bílého máku
- 70 g mletého cukru
- 100 g másla
- 1 žloutek
- Na obalení: vanilkový cukr a moučkový cukr
✅ Získejte nádherné vánoční ozdoby ⭐
Postup:
- Nejprve pomeleme mák.
- Následně smícháme mouku, mletý mák a cukr. Přidáme měkčí máslo a žloutek.
- Těsto pořádně propracujeme a vložíme na hodinu do lednice, aby ztuhlo.
- Poté, co vytáhneme těsto z lednice, tvoříme rohlíčky a ty umístíme na plech nebo do formičky na rohlíčky.
- Pečeme 8 - 10 minut ve vyhřáté troubě na 180°C.
- Pak obalíme rohlíčky ve směsi na obalení. Můžeme je obalovat hned teplé nebo i vlažné, teplé na sebe nachytají více cukru.
- Rohlíčky necháme několik dní, aby pěkně změkly.
Možná tento recept znáte z dětství, protože se často toto cukroví řadilo do babiččiny sbírky receptů.
Podívejte se také na klasickou verzi s oříšky v tomto receptu.