Pařížské rohlíčky - výtečné cukroví
Pařížské rohlíčky - lahodné cukroví, které je oblíbené nejen na Vánoce. Recept je celkem zdlouhavý, ale výsledek je velmi chutný. Vyzkoušejte ho.
- Těsto: 5 bílků
- 350 g moučkového cukru
- 180 g mletých ořechů
- 20 g polohrubé mouky
- špetka prášku do pečiva
- Krém: salko
- 100 g čokolády
- 250 g másla
- 2 lžíce rumu
- Poleva: čokoláda na vaření
- máslo
✅ Získejte nádherné vánoční ozdoby ⭐
Postup:
- Bílky ušleháme s cukrem nad párou, až bude směs hustá, přidáme mouku, ořechy a prášek do pečiva.
- Směsí plníme potravinářský sáček a děláme na plech, kde je pečicí papír, rohlíčky.
- V troubě sušíme při teplotě 100°C necelou hodinu.
- Připravíme si krém: salko s čokoládou necháme roztopit ve vodní lázni. Mícháme do zhoustnutí a poté necháme vše vychladnout. Pak vyšleháme krém s máslem.
- Na rohlíčky nanášíme krém a necháme ho ztuhnout. Poté rohlíčky polijeme čokoládovou polevou.
- Pařížské rohlíčky jsou po velké námaze konečně hotové.