logo

Anýzové vločky - recept na vánoční cukroví

anýzové vločky

Velmi křehké cukroví s vůni anýzu se jmenuje anýzové vločky. Je lahodné a doslova se rozplývá na jazyku.

Ingredience:
  • 60 g hladké mouky
  • 125 g solamylu
  • 125 g másla
  • 150 g cukru moučky
  • 1 vanilinový cukr
  • lžíce mletého anýzu
  • cukr moučka na obalení
Postup:
  1. Smícháme prosetou mouku se solamylem, cukrem, vanilinovým cukrem a anýzem.
  2. Přidáme nastrouhané máslo. Těsto pořádně zpracujeme.
  3. Vytváříme z těsta kuličky a pomocí vidličky nebo ruky z každé kuličky uděláme menší placičku.
  4. Placičky umístíme na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C kolem 12 minut.
  6. Studené vločky obalujeme v moučkovém cukru. Můžeme je jím i jen lehce poprášit.
  7. Anýzové vločky pečeme dva týdny před Vánoci, aby změkly a byly dostatečně křehké.