Anýzové vločky - recept na vánoční cukroví
Velmi křehké cukroví s vůni anýzu se jmenuje anýzové vločky. Je lahodné a doslova se rozplývá na jazyku.
- 60 g hladké mouky
- 125 g solamylu
- 125 g másla
- 150 g cukru moučky
- 1 vanilinový cukr
- lžíce mletého anýzu
- cukr moučka na obalení
✅ Získejte nádherné vánoční ozdoby ⭐
Postup:
- Smícháme prosetou mouku se solamylem, cukrem, vanilinovým cukrem a anýzem.
- Přidáme nastrouhané máslo. Těsto pořádně zpracujeme.
- Vytváříme z těsta kuličky a pomocí vidličky nebo ruky z každé kuličky uděláme menší placičku.
- Placičky umístíme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C kolem 12 minut.
- Studené vločky obalujeme v moučkovém cukru. Můžeme je jím i jen lehce poprášit.
- Anýzové vločky pečeme dva týdny před Vánoci, aby změkly a byly dostatečně křehké.